Om iMusic


Dansk webbshop för musik, merchandise, film och litteratur sedan 2005iMusic startades 2005 i Aarhus C med en önskan om att kunna erbjuda ett av marknadens bredaste urval av CD och DVD. Och det lyckades! Vårt företag växte snabbt i åren efter, det samma gjorde ambitionerna. Sen dess har vi löpande supplerat vårt produkturval med vinyl, böcker, k-pop och merchandise från både in- och utland. Idag erbjuder vi ett av marknadens absolut största sortiment.

Sen 2018 har vi utvidgat med en fysisk butik, i vilken vi säljer alla sorters vinyl, k-pop och cd:s m.m. På grund av vår enorma växt flyttade vi i 2021 från vår adress i Aarhus C till större lokaler i Aarhus förstaden Risskov och utvidgade i den förbindelse också vår skivbutik – framför allt med ett stort urval av vinyl och k-pop.

Leverantör till Danmarks bibliotek och expansion till utlandetI 2010 valdes iMusic som leverantör under SKI's (danska Statens och Kommunernas Inköpsservice) ramavtal om leverans till bibliotek och skolor. Detta var medverkande faktor till, att vi av ekonomitidningen Børsen i 2010 blev utnämnd till en av årets Gazelle-företag. Nya avtal gjordes och fr o m 2012 t o m 2016 fungerade vi som huvudleverantör av musik till biblioteken i Danmark. I 2016 vann iMusic kontrakten om leverans av alla danska böcker, film och spel till biblioteken och skolbiblioteken. Mellan 2016 och 2021 levererade vi mer än 4 miljoner böcker till landets bibliotek från vår bokavdelning i Risskov.

I början på 2021 beslutade vi att rikta fokus på vår webbshop och expandera denna till utländska marknader. Norrmännen, svenskarna och tyskarna var dem första som tog oss bra emot. Sen dess har vi fått nöjda kunder i mer än 30 länder, som idag kan tillgå vår hemsida via olika domäner och på olika språk (imusic.dk, imusic.no, imusic.de, imusic.es, imusic.co, imusic.br.com, imusic.uk, imusic.ca, imusic.ch, imusic.fi, imusic.fr, imusic.be och imusic.nl).

Bland Nordens största på marknaden - men ändå personligVår snabba utveckling sker i en marknad, som regelbunden döms ute i konkurrensen mot digitaliseringen. Anledningen till att iMusic har växt under alla dessa åren, är att vi löpande utvidgar vårt leverantörnätverk och det i en grad att vårt sortiment i dag är bland Europas största med många miljoner varor på hemsidan. Detta säkrar att vi konsekvent kan erbjuda både det bredda och det smala, det nya och det gamla – och till skarpa priser. Utgår en leverantör har vi en lång rad alternativ, som vi kan falla tillbaka på. Vår hemsida uppdateras dagligen med data från våra leverantörer, så att både erbjudanden, restlager, nyheter m.m. bliver tillgängliga på hemsidan stort set i det ögonblick vår leverantör annonserar dem.

Därtill kommer att vi trots fortsatt växt konstant siktar efter att stå med båda ben på jorden och leverera personlig kundtjänst, så att man kan märka att det står uppriktiga och passionerade människor bakom iMusic. Vår önskan är att varje enstaka kund ska få den bästa servicen hos iMusic. Detta uppskattar våra kunder, som man kan se på vår höga Trustscore på Trustpilot.

Vad du än letar efter böcker, musik, film eller merchandise – hjärtlig välkommen hos iMusic!